MYNTA OCH DET MYSTISKA ÖDEHUSET

Nu finns den här fina boken att beställa på nätbokhandlarna. De fina bilderna är gjorda av Carina Ståhlberg.

Här nedan hittar ni en recension från Bibliotekstjänst.

mynta-och-det-mystiska-odehuset

Mynta och det mystiska ödehuset

Lena Lillestes åttonde bok om Mynta och hennes kompis Frida som ofta råkar ut för mystiska händelser. Lilleste har skrivit många barn- och ungdomsböcker, exempelvis deckarserien om Tommy och Flisen som utspelas i skolmiljö. Böckerna om Mynta ges ut på Nypon förlag som satsar på lättläst för barn och unga, till varje bok finns gratis nedladdningsbart arbetsmaterial med handledning som är anpassat till skolans läroplan och de flesta böckerna finns även som ljudböcker. Carina Ståhlberg har illustrerat alla böckerna om Mynta och hennes detaljerade färgglada teckningar kompletterar texten på ett bra sätt och höjer spänningen. I den här boken cyklar de båda flickorna till ett ödehus, när de undersöker huset närmare hittar de en väska som de tror innehåller stöldgods. Efter en stund återvänder tjuvarna för att hämta väskan, Mynta och Frida gömmer sig men blir snart upptäckta. Texten är enkel med korta meningar och många dialoger, men Lilleste höjer spänningen och boken passar, trots att den är lättläst, lite äldre barn som kanske nyss fått flyt i sin läsning.

Marianne Ericson, BTJ-häfte nr 17/2018