månadsarkiv: januari 2018

2018

Under det här året kommer jag att ge ut sex böcker. Det är rekord för mig, i antal utgivna böcker under ett och samma år.

Så här ser det ut:

Januari; Den stulna plånboken, Rabén & Sjögren

Januari: Den mystiska cykeltjuven, Nypon Förlag

Juni; Livsfarligt i London, Rabén & Sjögren (Det här är den tolfte boken om Tommy och Flisen)

Juni; Tommy och Flisens film- och teaterbok (Rabén & Sjögren)

Juni: Inbrott i skolan, Rabén & Sjögren (Min första bok om Tommy och Flisen som är helt omskriven)

Det kommer alltså tre böcker om Tommy och Flisen till sommaren. Tommy och Flisens film- och teaterbok innehåller ett pjäsmanus på ”Fixa pengar, annars” och ett filmmanus på ”Inbrott i skolan”. De tre böckerna kommer också att få ett nytt och coolare utseende. Mer modernt och tidsenligt. Jag kommer att lägga ut bilder på de nya omslagen lite längre fram. Tanken är att successivt byta ut omslagen på alla böcker.

Augusti: Mynta och det mystiska ödehuset (Nypon Förlag)

Under 2019 kommer naturligtvis fler böcker i de olika serierna, och den här veckan blev det dessutom klart med ytterligare en serie på Nypon Förlag. Min första bokserie som inte är deckare! Det dröjer dock ända till augusti 2019 innan de två första böckerna i den serien ges ut.

FINA ORD OM MYNTA

Här kommer Bibliotekstjänst recension på den senaste boken om Mynta.

Mynta och den mystiska cykeltjuven

Mynta och den mystiska cykeltjuven är den sjunde boken om kompisarna Mynta och Frida som råkar ut för trubbel. Nu har deras cyklar blivit stulna i de låsta förråden. Flickorna letar efter ledtrådar för att lista ut vem tjuven är. Först är de på fel spår, men tidigt en morgon avslöjar de cykeltjuven och springer efter honom till gömstället. Sedan följer en spännande jakt som slutar med att polisen tar fast tjuven.

Lena Lilleste är en produktiv barnboksförfattare, mest känd för deckarna om Tommy och Flisen. 2016 kom första boken i den här lättlästa serien ut. Böckerna om Mynta ges ut på Nypon förlag som satsar på lättlästa böcker och har ett väl genomarbetat pedagogiskt material till varje bok, materialet kan laddas ner gratis från förlagets hemsida. Den rutinerade barnboksillustratören Carina Ståhlbergs färgglada och detaljerade teckningar förstärker handlingen. Texten är enkel med många dialoger och korta meningar, trots detta är det inte en bok för de yngsta nybörjarläsarna. Lilleste har genom att höja spänningen lyckats anpassa boken till lite äldre barn som kanske haft problem med den första läsinlärningen eller nyligen lärt sig svenska.

Marianne Ericson, BTJ-häfte nr 6/2018

 

NYA BÖCKER

Årets bokutgivning börjar med de här två fina böckerna, som alltså finns ute nu.

Den stulna plånboken som ges ut på Rabén&Sjögren och

Mynta och den mystiska cykeltjuven som ges ut på Nypon Förlag.

Omslag den stulna plånboken Omslag Cykeltjuven