månadsarkiv: oktober 2017

DEN STULNA PLÅNBOKEN

Så här ser omslaget ut till den tredje lättlästa boken om Skoldeckarna Max och Penny som kommer i januari.

Omslag den stulna plånboken

Utgiven av: Rabén & Sjögren

Läsålder: 6-9 år

Max och Penny är superbra på att lösa mysterier! Och det är tur för det händer en hel del skumma saker på deras skola.

En dag hittar Max en plånbok inne på skoltoaletten, men när han ska ge den till fröken är hon inte i klassrummet. En stund senare tappar Max plånboken inför alla på skolgården och plötsligt är han själv anklagad för att ha stulit den! Hur ska Max kunna bevisa att han är oskyldig? Som tur är tror deckarkompisen Penny på honom, och tillsammans bestämmer de sig för att ta reda på vem som egentligen stulit plånboken.

Skoldeckarna är en ny lättläst serie av författaren Lena Lilleste och tecknaren Lena Forsman. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer. Och det bästa av allt: Det är så spännande att man glömmer att man övar!

RECENSION FRÅN BIBLIOTEKSTJÄNST

 

Mynta och de mystiska stölderna

DENNA VECKAN

Tisdagen började med ett trevligt besök på Lillegårdsskolan i Partille. De ska börja skriva berättelser med Tema Kärlek och jag träffade treorna på den skolan. Efter det körde jag ner till Malmö för att vara med på Läslust på Stadsbiblioteket. Det var ett kul arrangemang som Rabén & Sjögren anordnat där vi var fyra författare och två från förlaget som träffade lärare och bibliotekarier.

Efter ett trevligt restaurangbesök och god sömn bar det av till Helsingborg på onsdagen.  Där var jag först och hälsade på hos Nypon Förlag som ligger vid Stortorget. Efter det var det dags för Läslust igen, och den här gången på Stadsbiblioteket i Helsingborg.

I torsdags åkte jag till Storegårdsskolan i Öjersjö där jag träffade tvåor, treor och femmor. De ska också dra igång Partille Stories inom någon vecka.

AA Bild Motorväg AA Scenen AA Stadsbiblioteket

LÄSLUST

Tisdagen den 10 oktober kommer nedanstående event att gå av stapeln i Malmö.

Jag kommer också att medverka vid Läslust i Helsingborg den 11 oktober och i Jönköping den 7 november.

Beskrivning

Varmt Välkommen till Läslust Malmö!

Möt författarna Emi Gunér, Mårten Melin, Lena Lilleste och Elias Våhlund!

Författarna kommer att berätta om sitt arbete, sina böcker och samtala kring hur vi kan inspirera till läsning. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor och vi kommer även att ha en representant från förlaget på  plats.

TID OCH PLATS:

Tisdagen den 10 oktober kl 16:00-17:15 Malmö Stadsbibliotek, Röda rummet

Vi bjuder på eftermiddagsfika och du får med dig en goodie-bag med inspiration och läsning!

OBS! Anmäl dig till evenemanget via registreringsknappen ovan. Antal platser är begränsat, först till kvarn gäller.

Dela gärna inbjudan med någon annan som du tror skulle vara intresserad av evenemanget.

Vi är glada att tillsammans med Malmö Stadsbibliotek hälsa er välkomna till Läslust Malmö!

Genom Läslust vill vi inspirera barn som knäckt läskoden och börjat läsa själva att upptäcka nya världar. Under hösten 2017 kommer Rabén & Sjögren tillsammans med några av sina barnboksförfattare åka på en bokturné runt om i landet. Turnén riktar sig till dig som på olika sätt arbetar med barn och läsning i årskurs 1-4. Författarna kommer att berätta om sitt arbete, sina böcker och vi kommer att samtala kring hur vi kan inspirera barn till att älska läsning.

EKSJÖ

I måndags och tisdags var jag i Eksjö och besökte åtta fjärdeklassare i kommunen. Alla klasser var mycket trevliga, och under oktober månad kommer de att skriva Halloween-deckare. Om tre veckor återvänder jag till samma klasser, för att se resultaten. Ska bli väldigt roligt!

Det som slog mig angående Eksjö, var att det är en väldigt öde stad. När man gick inne i centrum såg man knappt några andra människor.

Eksjö Eksjö2 Eksjö3