månadsarkiv: november 2015

Härligt att man kan överraska!

Lena Lilleste heter en författare som skriver Barndeckare. Hennes serier om Tommy och Flisen har blivit superpopulära. Hur kan det komma sig? Undrar en nyfiken bibliotekarie, och läser, utan att förvänta sig nåt bra, den senaste av Tommy och Flisen deckarna; ”Mord i blicken”, heter den. Ha, ha! Vilket härligt och rakt språk den här författaren har! Och vilken underbar beskrivning av styvmorsan sen, Ulle Bulle, som jag tror hon kallas blir inte sääärskilt kärleksfullt beskriven utav Tommy. Hi, hi!

Tommy och Flisen är två kompisar som ibland har råkat hamna mitt i smeten, vilket gjort att de blivit ”deckare”. I Mord i blicken så är Tommy och Flisen bjudna på en resa till Teneriffa av Flisens morfar. När de är på Teneriffa så bor de på Hotel Jardin. Där blir de en natt vittne till hur en maskerad man räcker över en påse med knark till hotellets ägare. De försöker snabbt gömma sig, men trotts detta hinner den maskerade mannen ta av sig huvan och får då se att han är iakttagen av två pojkar. Nu har de upptäckts av en farlig knarklangare, vad ska de göra?
Det visar sig bli ett ganska läskigt äventyr för Tommy och Flisen!

Jönköping

Författaren Lena Lilleste på Talavidskolan!

Lena Lilleste har tidigare besökt Talavidskolan. Hon läste ur sina spännande deckare och berättade om hur hon fick idéer till böckerna.

Hon svarade på elevernas frågor och det blev en lång kö av barn som ville ha hennes autograf.

Eleverna var mycket nöjda. Lenas böcker är utlånade hela tiden.
Det här författarbesöket fick vi via Skolbibliotekscentralen och Skapande Skola.