månadsarkiv: september 2015

BOKMÄSSAN

Nu till helgen, den 24-27 september, är det den årliga Bok & Biblioteksmässan i Göteborg.

På torsdag kommer jag att bli intervjuad på förlagets monterscen.

”Jag vill bara bekräfta att vi bokat en tid för montersamtal om Dödligt misstag! på vår monterscen, på torsdagen kl. 11.40-11.50. Cecilia intervjuar dig.
Monterscenen finns som vanligt i Norstedts monter, B05:22, precis intill Rabén & Sjögrens monter B05:20. ”

HOS FOTOGRAFEN

Nu har jag äntligen släpat mig till fotografen för att ta lite bilder. På förlagets hemsida, författarcentrums hemsida osv, finns jättegamla foton på mig. Vid recensioner av nya böcker, i nya kataloger dyker de här gamla fotona ständigt upp, så det var hög tid att uppdatera mina bilder! Nu måste jag bara se till att de blir utbytta.

Fotografen heter Cecilia Hedström.

fotografcecilia.com15x20-sv--2825fotografcecilia.com15x20-2825fotografcecilia.com15x20-sv--2814fotografcecilia.com15x20-color-2814  fotografcecilia.com15x20-sv--2794 fotografcecilia.com15x20-2794

RECENSION

Dödligt misstag!

Lena Lillestes tionde deckare om Tommy och Flisen är ett rafflande äventyr. Spännande och otäckt! Linda är ny i Tommy och Flisens klass. Linda är en snygg tjej, som alla killarna genast tycker är spännande. Det visar sig att hon har en mycket farlig ”hobby”. Hon tar kontakt med äldre män på nätet, för att sedan råna dem när de träffas. Naturligtvis dras Tommy och Flisen in i detta och blir vittnen till att Linda skjuter en man , som hon nyss rånat!  Mannen lämnas blödande i skogen. Det visar sig dock vara en kolsyrepistol och inte ett dödligt vapen. Det är illa nog, kan man tycka och Tommy och Flisen slits mellan att anmäla till polisen och rädsla för att bli inblandade. Historien hade dock fått ett alltför snabbt slut om polisen blandats in redan här, utan den alltmer otäcka historien fortsätter. Mannen i bilen visar sig ha förbindelser upp på regeringsnivå och ännu högre upp.

Spännande och otäckt som sagt. Saker som jag funderade på medan jag läste. Det nästan otäckaste är Lindas fullständiga känslomässiga  avtrubbning inför allt det hon håller på med. Visserligen är männen hon stämmer träff med riktiga svin, som tror att de skall få köpa sex av minderåriga flickor, men Linda förhåller sig fullständigt kall inför att något skulle vara fel i att råna och skjuta mot en människa. Jag funderar på vad Linda kan tänkas ha varit med om för att bli så avtrubbad. Det får man aldrig veta.

Varför Tommy och Flisen alltid råkar ut för de värsta bufflarna, de värsta lärarna och har en förmåga att bli fullständigt insyltade i allt? Ja , annars hade det ju aldrig blivit någon historia.

Och efter att ha läst nästan alla böckerna om Tommy och Flisen undrar jag verkligen varför Tommy fortfarande måste åka till sin pappa varannan helg, när pappans fru , kallad Ulle-Bulle är riktigt utstuderat elak mot Tommy och varken hans pappa eller hans mamma, som annars verkar vara normalt hyggliga människor reagerar.

Men annars är böckerna spännande och läsvärda och otäcka !