Kategoriarkiv: Okategoriserade

LIVSFARLIGT I LONDON

Nu har den äntligen kommit. Jag var på Ica Maxi och hämtade ut postpaketet med böcker häromdagen.

Lika roligt varje gång att se hur en ny bok blir, när den kommer från tryckeriet.

Det dröjer dock ett par veckor innan den finns tillgänglig hos bokhandlare och på nätbokhandeln.

 

Omslag Livsfarligt i London hemma

DECKARE

Idag är jag på Fjordskolan, Onsala och träffar treor som jag träffade för en månad sen. Då var jag här och startade igång deras deckartema och gick igenom med dem hur man skriver deckare. Idag fick jag se det fantastiska resultatet. De har skrivit fantastiska deckare och idag har det varit uppläsning.

IMG_9737 IMG_9742 IMG_9745

IMG_9740 IMG_9746

image

RESOR

De senaste två veckorna har jag rest runt och haft deckarskola för sportlovslediga barn i Skåne, varit på författarbesök i olika klasser samt haft storsamlingar på skola och på en gammal hederlig biograf i Gullspång. 🎬

IMG_9659 IMG_9660 IMG_9663 IMG_9682 IMG_9694 IMG_9702 IMG_9710

 

LIKADAN TRÖJA

När jag var på skolbesök förra veckan var det en kille som stolt räckte upp handen och visade att han hade en likadan tröja på sig, som Flisen! Just den dagen när jag var där och visade det nya omslaget.

IMG_9458IMG_9712 IMG_9713

Nytt utseende på Tommy och Flisenböckerna

 

Till sommaren kommer tre nya böcker om Tommy och Flisen.

Inbrott i skolan är omskriven, ändrad, uppdaterad och har fått ett nytt omslag.

Tommy och Flisens film- och teaterbok innehållet ett pjäsmanus på ”Fixa pengar, annars…!” och ett filmmanus på ”Inbrott i skolan”. Elever, barn, ungdomar, vuxna kan alltså själva göra en föreställning/ pjäs, men även spela in en film om Tommy och Flisen, förslagsvis med hjälp av surfplattorna i skolan.

Livsfarligt i London är den tolfte boken om Tommy och Flisen, och den utspelar sig i London.

I och med dessa tre böcker kommer alltså Tommy och Flisenböckerna att få ett nytt utseende. Vi kommer också successivt att ändra omslagen på de andra böckerna, samt att jag kommer att uppdatera och ändra lite i innehållet.

IMG_9458Omslag TeaterbokenOmslag Livsfarligt i London.jpg1

2018

Under det här året kommer jag att ge ut sex böcker. Det är rekord för mig, i antal utgivna böcker under ett och samma år.

Så här ser det ut:

Januari; Den stulna plånboken, Rabén & Sjögren

Januari: Den mystiska cykeltjuven, Nypon Förlag

Juni; Livsfarligt i London, Rabén & Sjögren (Det här är den tolfte boken om Tommy och Flisen)

Juni; Tommy och Flisens film- och teaterbok (Rabén & Sjögren)

Juni: Inbrott i skolan, Rabén & Sjögren (Min första bok om Tommy och Flisen som är helt omskriven)

Det kommer alltså tre böcker om Tommy och Flisen till sommaren. Tommy och Flisens film- och teaterbok innehåller ett pjäsmanus på ”Fixa pengar, annars” och ett filmmanus på ”Inbrott i skolan”. De tre böckerna kommer också att få ett nytt och coolare utseende. Mer modernt och tidsenligt. Jag kommer att lägga ut bilder på de nya omslagen lite längre fram. Tanken är att successivt byta ut omslagen på alla böcker.

Augusti: Mynta och det mystiska ödehuset (Nypon Förlag)

Under 2019 kommer naturligtvis fler böcker i de olika serierna, och den här veckan blev det dessutom klart med ytterligare en serie på Nypon Förlag. Min första bokserie som inte är deckare! Det dröjer dock ända till augusti 2019 innan de två första böckerna i den serien ges ut.