Författararkiv: Lena Lilleste

RECENSION FRÅN BIBLIOTEKSTJÄNST

 

Mynta och de mystiska stölderna

DENNA VECKAN

Tisdagen började med ett trevligt besök på Lillegårdsskolan i Partille. De ska börja skriva berättelser med Tema Kärlek och jag träffade treorna på den skolan. Efter det körde jag ner till Malmö för att vara med på Läslust på Stadsbiblioteket. Det var ett kul arrangemang som Rabén & Sjögren anordnat där vi var fyra författare och två från förlaget som träffade lärare och bibliotekarier.

Efter ett trevligt restaurangbesök och god sömn bar det av till Helsingborg på onsdagen.  Där var jag först och hälsade på hos Nypon Förlag som ligger vid Stortorget. Efter det var det dags för Läslust igen, och den här gången på Stadsbiblioteket i Helsingborg.

I torsdags åkte jag till Storegårdsskolan i Öjersjö där jag träffade tvåor, treor och femmor. De ska också dra igång Partille Stories inom någon vecka.

AA Bild Motorväg AA Scenen AA Stadsbiblioteket

LÄSLUST

Tisdagen den 10 oktober kommer nedanstående event att gå av stapeln i Malmö.

Jag kommer också att medverka vid Läslust i Helsingborg den 11 oktober och i Jönköping den 7 november.

Beskrivning

Varmt Välkommen till Läslust Malmö!

Möt författarna Emi Gunér, Mårten Melin, Lena Lilleste och Elias Våhlund!

Författarna kommer att berätta om sitt arbete, sina böcker och samtala kring hur vi kan inspirera till läsning. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor och vi kommer även att ha en representant från förlaget på  plats.

TID OCH PLATS:

Tisdagen den 10 oktober kl 16:00-17:15 Malmö Stadsbibliotek, Röda rummet

Vi bjuder på eftermiddagsfika och du får med dig en goodie-bag med inspiration och läsning!

OBS! Anmäl dig till evenemanget via registreringsknappen ovan. Antal platser är begränsat, först till kvarn gäller.

Dela gärna inbjudan med någon annan som du tror skulle vara intresserad av evenemanget.

Vi är glada att tillsammans med Malmö Stadsbibliotek hälsa er välkomna till Läslust Malmö!

Genom Läslust vill vi inspirera barn som knäckt läskoden och börjat läsa själva att upptäcka nya världar. Under hösten 2017 kommer Rabén & Sjögren tillsammans med några av sina barnboksförfattare åka på en bokturné runt om i landet. Turnén riktar sig till dig som på olika sätt arbetar med barn och läsning i årskurs 1-4. Författarna kommer att berätta om sitt arbete, sina böcker och vi kommer att samtala kring hur vi kan inspirera barn till att älska läsning.

EKSJÖ

I måndags och tisdags var jag i Eksjö och besökte åtta fjärdeklassare i kommunen. Alla klasser var mycket trevliga, och under oktober månad kommer de att skriva Halloween-deckare. Om tre veckor återvänder jag till samma klasser, för att se resultaten. Ska bli väldigt roligt!

Det som slog mig angående Eksjö, var att det är en väldigt öde stad. När man gick inne i centrum såg man knappt några andra människor.

Eksjö Eksjö2 Eksjö3

LITE MER DETALJERAD INFORMATION ANG BOKMÄSSAN I GÖTEBORG

Fredag

Samtal med Lena Lilleste

UGGLUMS SKOLA OCH BOKMÄSSAN

Igår var jag på Ugglums skola i Partille och träffade trevliga femteklassare som är med i projektet Partille Stories som anordnas varje år. I år är temat kärlek och det betyder att eleverna ska skriva en novell med tema kärlek. Jag gav dem idéer och inspiration och jag visade också hur jag har bakat in tema kärlek i mina deckare om Tommy och Flisen.

I helgen, torsdag till söndag, är det den årliga Bokmässan i Göteborg. På fredag kommer jag att bli intervjuad av förläggaren för böckerna om Skoldeckarna Max och Penny. Sofia Hahr heter hon, och detta kommer att ske kl 12.00 på Norstedts monterscen med efterföljande signering.

Kl 13.00-13.30 kommer jag att finnas i Nypon Förlags monter. Dit kan man komma om man vill träffa mig och prata om Mynta-böckerna, eller få dem signerade.